tiistai 5. huhtikuuta 2016

Hyviä uutisia Gumbostrandista!


Gumbostrand Konst & Formissa avautui viime lauantaina uusi yhteisnäyttely, joka tarjoaa varsin iloista väriterapiaa. Näyttelyn ajatuksena onkin tarjota hyviä uutisia vastapainoksi maailmassa tapahtuville ikäville asioille, joista uutisvirrassa kerrotaan. Näyttelyn taiteilijoita ovat:

Maarit Björkman-Väliahdet, Nina Caballero, Eila Ekman-Björkman,
Jouni Onnela, Mari Terkomaa ja Veera Pajulahti.

Samaan aikaan esillä on yhtä värikästä lasitaidetta Nuutajärveltä, jonka taiteilijat ja suunnittelijat ovat lahjoittaneet uniikkeja teoksiaan huutokaupattavaksi Pruuki Gaalassa. Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö haluaa huutokaupalla avittaa suomalaisen lasitaiteen uuteen nousuun ja kukoistukseen.Koska otin varaslähdön Hyviin uutisiin jo perjantai-aamupäivällä, sain kierrellä ja kuvailla teoksia rauhassa. Paikalla oli kyllä muutama taiteilija viimeistelemässä näyttelyä.Hyviä uutisia -näyttelyn ainoat veistokset on tehnyt Jouni Onnela, jolta oli mukana myös muutama maalaus. Alla Laulu yksinäisestä joutsenesta, YölentoYläkuvan, kuten myös ensimmäisen kuvan kukka-aiheet on maalannut Maarit Björkman-Väliahdet.
Näiden yöllisten sävyjen lisäksi häneltä on mukana myös kirkkaampia värejä, kuten alla, Narkissoksen suudelmassa, joka toi jostain syystä mieleeni Marie Antoinetten muotokuvat. Ehkä siksi, että YLE Teemalta tuli joku aika sitten ohjelma, joka kertoi hänen muotokuviaan maalanneesta naistaiteilijasta.


Kirkkaita värejä, mutta myös pastellisävyjä on käyttänyt Mari Terkomaa, jonka töistä pidin todella paljon. Aloin jotenkin näkemään seinällämme keltasävyisen siivekkään, mikä olisi kyllä hyvin poikkeuksellinen väri kotonamme.


Yllä Eila Ekman-Björkmanin värikkäitä ja yksityiskohtia täynnä olevia töitä. Alla keskellä Nina Caballeron maalaus ja oikealla Veera Pajulahden työ.


Vaikka mielelläni esittelisin teoksia enemmänkin, jätän tälläkin kertaa tilaa yllätyksille, kun toivottavasti menette paikan päällä ;) Konst & Formin kauppa tarjoaa myös paljon katseltavaa ja kuukauden teemana siellä on mikäs muu kuin kevät.


Lämpimästi suosittelen myös Bistroa, jossa itse nautin lounaaksi aivan täydellisen lohi-parsa-annoksen. En muista pitkään aikaan syöneeni mitään niin maukasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti