tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kesä 2016 Gumbostrandin Konst & Formissa

Viime torstaina satoi kaatamalla, kun ajelin läpi ihanien maalaismaisemien kohti Gumbostrandin rantamaisemia ja Konst & Formin uuden kesänäyttelyn avajaisia. Perillä odotti takkatulen ja väenpaljouden lämpö sekä mukava tunnelma.


Tulen loimotuksesta nautti myös Johannes Rantasalon lasiveistos Mr. Butterfield.
Taustalla Carolina von Schantzin Tulips.


Avajaisvieraita oli paikalle saapunut sankoin joukoin, mm. kaksi bussilastillista Helsingin keskustasta. En enää osaa hämmästellä, mikä saa ihmiset näyttely toisensa jälkeen niin innokkaasti tulemaan taiteen perässä Sipooseen, olenhan itse nähnyt siellä niin monta hienoa näyttelyä. Enkä varmasti puhu vain omasta puolestani, kun sanon, että taiteen ja gallerian hyvien oheispalvelujen lisäksi Gumbostrandiin vetää myös kaunis ympäristö ja luonto.

Jos tämän kesän näyttelyä haluaa kuvata yhdellä sanalla, on se myös luonto. Ryhmänäyttelyn 15 taiteilijan lisäksi esillä on Heini Turusen näyttely "GLOW", jonka työt todellakin hehkuvat.



Värit hehkuvat myös Christer Åbergin maalauksissa, alla teoksessa Kesäkala.



Sini Majuri on erikoistunut sata vuotta vanhaan Graal-tekniikkaan, jolla voi vangita kuvamaailmoja lasin alle. Yllä teokset sininen ja vihreä Pihlaja.


Yllä Teija Marjamaan valokuvateos Jääruoho

Alla Nina Hackmanin valokuva Morgondimma, sekä Carl Ahlmanin maalaukset Gömd lada, Längs vägen ja Den gamla kvarnen vid ån



Vanhat opetustaulut tulevat väistämättä mieleen Maj Fagerbergin kasviaiheisista kuvista, yllä Mandarinros, alla Nyponros.



Nanna Susi on tuonut näyttelyyn kaksi suurikokoista maalausta, etualalla Seet Harwest
 ja taustalla Heavenly Earth.




Aaron Heinon  akvarelleisa ja kiiltäviksi maalatuissa veistoksissa on mielestäni jotain hyvin matemaattista ja sen lisäksi veistokset näyttävät olevan osia jonkinlaisista avaruusajan kulkuneuvoista tai jopa olevan juuri sellaisia.



Jäin itse harkitsemaan Pentti Talarmon pienikokoisia, veneilyaiheisia valokuvia, jotka on pohjustettu MDF-levylle ja joista oli muodostettu erilaisia kollaaseja.
Ihastelimme ystäväni kanssa myös Konst & Formin ikkunoista avautuvaa maisemaa, jossa näkyi olevan erityisen paljon puolukankukkia.



Myymälään on tullut taas uusia, kivoja houkutuksia ja kesätuliaisia, mm. nämä vanhan mallin mukaan valmistetut juomapullolaatikot.


Poislähtiessäni oli aurinko taas tullut esiin ja oli ihan pakko pysähdellä rantatiellä muutaman maisemakuvan ajaksi. 



Ei erotu kovin hyvin kuvassa, mutta jos ihan lähiäikoina suunnistatte Gumbostrandin Konst & Formiin, niin olkaa tarkkoina; siellä kaksi valkoposkihanhi-pariskuntaa ulkoiluttaa jälkikasvuaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti