sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kesä Gumbostrandissa Nanna Suden seurassa


Gumbostrandin Konst & Formin kesänäyttely avattiin luonnollisesti jo kesäkuun alussa ja olen käynyt siellä sen jälkeenkin jo pari kertaa, mutta en vain ole saanut kirjoitettua siitä. Onneksi näyttely on avoinna vielä reilun kuukauden, joten hyvin ehditte käydä tutustumassa. En osaa tarpeeksi kehua Konst & Formin näyttelyitä, niiden hienoja taiteilijoita ja ripustuksia, saati upeaa sijaintia kauniissa maisemissa Sipoon saariston kainalossa.

Itse kesänäyttelyn kainalossa on Nanna Suden hieno näyttely Hei hetket!


Minulla oli ilo tavata valokuvataiteilija Niclas Warius ja kysellä häneltä itseltään kuviensa taustoista ja niiden synnystä. Hänen valokuvansa  kiinnostivat minua eniten ja nousivat omien suosikkieni asemaan näyttelyssä.Valokuvista on hankala ottaa amatöörina kunnollisia kuvia ja vielä kännykällä, joten nämäkin ovat vain yksityiskohtia teoksista. Wariuksen kuvissa käy vuoropuhelua vastakkaisuudet; kauneus-rumuus, valo-varjo, elämä-kuolema, katoavaisuus-pysyvyys.Marja Hepoahon veistosmaisissa lasimaljoissa ja vaaseissa minua viehtätti erityisesti nuo kansina toimivat kivet ja niiden muotoja mukailevat reunat.Pöllön poikanen on myös Hepoahon käsialaa.


Laura Pehkosen keramiikkaveistoksia, etualalla Ananas.Lasia ja keramiikkaa pehmeämpiä materiaaleja edustaa Sanna Majanderin vanhoista pitseistä ja muista tekstiileistä valmistamat teokset.


En kiusaa teitä enemmillä huonoilla otoksilla ;-)
Menkää itse tutustumaan - se kannattaa. Varsinaisen näyttelyn lisäksi myymälässä on hienoa silmänruokaa ja sitä itseään saa bistrosta. Voi lämpimästi suositella myös paikan ruokaa, jota voi ilmojen salliessa nauttia myös viehättävällä terassilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti