perjantai 8. toukokuuta 2015

Valokuvataidetta Nizzassa Théatre de la Photographie et de l'image:ssa oli meneillään minulle ennestään tuntemattoman Patrick Swircin valokuvanäyttely ja olin ensin vähän pettynyt, koska en erityisesti välitä julkkisten kuvista. Belle époque -tyyliä edustavaan rakennukseen ihastuin heti, varmaan siksi, että se on aika lailla samanvärinen kuin meidän oma talo :)Sisällä vaan vähän häiritsi, kun tilojen upeat kattomaalaukset ja puukaiverrukset jäivät valaistuslaitteiston varjoon ja niistä oli siksi haasteellista ottaa kuvia.

Ensimmäinen kuva,  jonka näyttelyssä näin:


Tuli vaan mieleen, että tännekö asti piti tulla katsomaan kuvia naapurimaastamme ;)
Vaikka kuvien tekstit olivat ranskankielellä, niin sen verran ymmärsin, että muutamat niistä oli otettu Pohjois-Koreassa.


Swircin valokuvat kyllä yllättivät positiivisesti, myös ne super-julkkiksista otetut. Kuvittelin ensin tuon yllä olevan varoituksen joidenkin kuvien vaikutuksesta herkimpiin ihmisiin tarkoittavan näitä valokuvia, joissa esiintyy hieman muodokkaampi malli.


Nämä ao. kuvat nähtyäni tiesin, mistä oli kyse.
Erityisesti ensimmäinen kolahti itseeni - aika lailla omakohtaisesti.Nämä minun  kuvani ovat heijastuksineen todella surkeita, mutta Swircin kuvat oli oikeasti todella hyviä. Muotikuvatkin oli erilailla luovia kuin mitä normaalisti näkee,Erityisesti tykkään näistä käsilaukusta taistelevista mongolialais-nuorukaisista.


Kollaasikuvat olivat tosi hienoja.Museon aulassa on hieno kokoelma vanhoja kameroita.Suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan  Le  Thèâtre de la Photographie et de l'imagen meneillään olevan näyttelyn, jos matkailet Nizzassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti