lauantai 11. huhtikuuta 2015

SUURI MAAILMA - pieni ihminen


Minulla oli jo pari viikkoa sitten ilo tutustua lempitaiteilijani Netta Tiitisen uuden näyttelyn avajaisiin Gumbostrandin Konst & Formissa.

Näyttelyn avasi kansanedustaja Timo Heinonen.


Niin innokas olin itse, että menin paikalle jo tuntia ennen virallisia avajaisia järjestettyyn ennakkomyyntiin, koska tarkoitukseni oli tosiaan hankkia joku teoksista kotiimme ja tiesin varmaksi, että ei kestä kauan, kun punaiset täplät ovat peittäneet gallerian seinät. Ja niinhän siinä kävi.

Netta Tiitisen hellyyttävät lapsihahmot luonnon ihmeiden äärellä nostavat mieleen muistoja omasta lapsuudesta ja omista lapsista. Lämminsävyiset maalaukset koskettavat ja herättävät ajatuksia. Niistä löytyy monia merkityksiä.

Taiteilijan sanoin:

" Pienen ihmisen silmin, koko maailma on ensin äidin syli. Sitten se on kotipiha ja naapurit. Vähitellen pienen ihmisen maailma kasvaa, myös mielikuvissa. Maailmasta tulee kiehtova, valtavan kokoinen, käsittämättömän laaja kokonaisuus. Kunnes matkailu ja tieto muuttavat mittasuhteet. Maapallosta tuleekin yhtäkkiä pieni pallo. Ja kun palloa tarkastelee vielä kauempaa, se onkin enää nuppineulan nuppi heinäsuovassa. Mutta tuon pienen pallon luonto saa meidät aina välillä tajuamaan omat mittasuhteemme tällä “pienellä” pallolla. Onko se maailma sittenkään enää niin suuri, vai olemmeko me vain niin pieniä? "Vasemmalla Kaksi maailmaa, oikealla Maailmankartta

Konst & Formissa on taas kerran tehty taitava ripustus. Tiitisen maalausten koko vaihtelee pikkuruisista 20 x 20 senttisistä aina suuriin noin 2 x 2 metrisiin, joten niillä saadaan aikaan kiva rytmi näyttelylle. 

Tiitisen omimman ja tutumman värimaailman lisäksi oli mukaan tullut myös kirkkaampaa sinistä, mutta myös tummempia sävyjä. 

Pohjoiskivet

Kivikuoren pinnalla

Mustaa valkoisella, yksityiskohta

Kaarnaveneellä maailmalle

Suuret teokset
Maailman valloitus, yksityiskohta
Jälleen kerran voin lämpimästi suositella käyntiä Konst & Formissa.
Menkää ihmeessä ihastelemaan upeaa näyttelyä!


2 kommenttia:

 1. Kauniita tauluja!
  Ihastuin tosissaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin upeita?! Tässä oli näyttelyn maalauksista vain pieni osa, mutta jos sinua kiinnostaa nähdä lisää kuvia näyttelyn avajaisista, niin ystäväni blogista löytyy ihan ammattilaisen ottamat kuvat: http://marilehtisalo.blogspot.fi/2015/03/suuri-maailma-pieni-ihminen.html

   Poista