tiistai 27. toukokuuta 2014

Sudenkorentoja

Tämä näyttely sudenkorennoista on ollut mielessä jo pitkään, joten nyt on viimein korkea esitellä nuo kotiin lennähtäneet siivekkäät.


Tämän A. Keräsen melko pienen työn  Metsän henki... ostin kerran hiihtolomareissulla Saariselän Tunturigalleriasta. En valitettavasti löytänyt googlesta mitään tietoja taiteilijasta saati tuosta galleriasta, jonne poikkesimme kahvin ja lettujen houkuttelemina. Liekö koko galleriaa enää olemassakaan.


Paljon tutumpi on eläinaiheistaan tunnettu Maarit Kontiainen, jonka tapaa usein messuilla ja varsinkin joulunajan myyjäisissä. Itsekin taisin ostaa tämän sudenkorennon perinteisiltä Vanhan ylioppilastalon joulumyyjäisiltä.


Marianne Iivosen töitä on minulle kertynyt useampi, joista näissä kahdessa esiintyy sudenkorento.
Runo oli ensimmäinen hankintani Iivosen tuotannosta.


Tämä Kesämuisto taas on peräisin kesäretkeltä Porvooseen, jossa taiteilijan itsensäkin voi tavata myymässä teoksiaan. Nämä ovat kooltaan melko pieniä; kuvan koko Runossa on noin 12x12cm ja Kesämuistossa noin 5x5cm. Kehyksen kanssa kuvani olisivat laadultaan vieläkin huonompia, siksi näette ne ilman.


Tämän pienen veistoksen on takonut romuraudasta seppä Said Ibrahim, jonka tapasin myymässä taonta-taidettaan eräissä joulunmyyjäisissä.


Näitä muita nyt esittelemiäni sudenkorentoja ei varsinaisesti, jos ollenkaan, mielletä taiteeksi, mutta jokuhan nämäkin on piirtänyt, kuvannut, valmistanut.


Tove Frankin ihastuttavissa korteissa leijuu mm. sudenkorento.


Minun kaulallani taas leijuu koruna Thomas Sabon sudenkorento.


Tuo upea siivekäs on päätynyt myös tyynyn koristeeksi.

Siivekkäitä löytyy meiltä lisääkin, mutta perhosista koostan sitten ihan oman näyttelyn.






2 kommenttia:

  1. Ihania! Olen itsekin nyt jostain syystä ihastunut sudenkorentoihin, kauniita ja herkkiä olentoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain olekin! Eläviä vain on vaikea saada kuviin, vaikka meillä mökillä niitä lenteleekin usein.

      Poista