lauantai 12. heinäkuuta 2014

Viivi Varesvuo - yllättävä taiteilija-tapaaminen

Heti tuoreeltaan pitää avata uusi näyttely täällä blogigalleriassa uusimman hankintani johdosta. Teimme mieheni kanssa retken Billnäsin ja Fiskarsin antiikkipäiville ja pitihän sitä samalla vilkaista edes hieman Fiskarsin viehättävän kylän muutakin tarjontaa.


Vanhassa Viljamakasiinissa on perinteisesti pidetty joka kesä taidenäyttely, mutta nyt siellä oli Onoma Pop Up shop, joka toimi paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten myyntinäyttelynä.

Rakukeramiikkaan hurahtaneena tykästyin näihin Anneli Sainion Taivaanpalloihin, jonka kaltaisia minulla onkin  pienempinä versioina Lohikäärmepuusta Anu Niemi-Pynttärin tekeminä.


Ihastuin myös Deepa Panchamian Urban Landscapes -sarjan paperitaiteeseen. Teokset ovat kuin tiiliseinää, joka on rakennettu käsintehdystä paperista ommellen.Ostopäätökseeni johtanut teos on Viivi Varesvuon grafiikka Viitoset (etsaus, pehmeäpohja).


Pingviineillä on jostain syystä perheessäni aivan erityinen asema, jonkinlainen sisäpiirijuttu, jota en kuitenkaan vitsiksi sanoisi. Onhan pingviinit muutenkinn kovin kiehtovia eläimiä, joiden elämän kiertokulusta kertovan elokuvan katsoin aivan äskettäin.

Paikkansa kuva sai makuuhuoneen seinältä niin,että katseeni kohtaa sen, kun pötkötän sängyllä kyljelläni.


Olimme juuri poistumassa Viljamakasiinista, kun itse taiteilija Viivi Varesvuo asteli sisään. Mieheni hoksasi käyttää tilaisuuden ja nappasi meistä kaverikuvan "Viitoset" vedoksen kanssa, kun emme viitsineet purkaa juuri paketoitua ostostani. Ostin tosiaan työn valmiiksi kehystettynä, koska tiedän vanhastaan, että kehystämöön vieminen saattaa viivästyä. Parhaillaan minulla on kehystystä odottamassa yksi Emmi Vuorisen vedos.


On aina niin hauskaa tavata henkilökohtaisesti taiteilija, jonka töihin tuntee vetoa.
Viivi Varesvuon tuotantoon voitte tutustua klikkaamalla linkkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti