perjantai 7. maaliskuuta 2014

Oikeassa galleriassa

Nyt pääsette mukanani ihan oikeaan taidegalleriaan. Kuvat tosin ovat taattua laatua (lue huonoa), mutta siihen Kotilo-galleriassa kävijät ovat varmaankin jo tottuneet :)

Saapasjalkakissa, Netta Tiitinen

Galleria Contempossa avautuu tänään 7.3. taiteilija Netta Tiitisen näyttely Pikku-Pikku Satuja, jonka teokset ovat esillä maaliskuun loppuun asti. Eilen galleriassa järjestettiin ennakkomyynti-ilta ja pikkuinen tila oli odotetusti tupaten täynnä heti alussa. Ehdin jo etukäteen miettiä, pitäisikö oven taakse leiriytyä makuupussin kanssa, jos mielii ostavansa jonkun noista halutuista maalauksista :)

Enkä ollut väärässä. Punaisia täpliä ilmestyi teosten viereen nopeassa tahdissa. Näyttelyn nimen mukaisesti taulut olivat myös kooltaan pikkuisia, joukossaan vain muutama isokokoisempi maalaus. Se oli varmaan osaltaan syynä menekkiin, koska pienelle teokselle on kuitenkin helpompi löytää paikka kuin suurelle.


Tällä kertaa taiteilija on maalannut omat tulkintansa vanhoista klassikkosaduista, joista osa on kaikille tuttuja ja osa hieman tuntemattomampia. Pääosissa ovat lapset, niin pojat kuin tytötkin, joiden myötä maanläheiseen värimaailmaan on yhdistynyt myös vaaleanpunaista ja kevyttä, harsomaista pinkkiä.

Tuhkimo, Netta Tiitinen

Kultakutri ja tuoli, Netta Tiitinen
Kultakutri ja puuro, Netta Tiitinen
Kultakutri ja sänky, Netta Tiitinen
Mielestäni Netta Tiitisen maalaukset eivät välttämättä avaudu pikaisella silmäyksellä vaan vaativat lähemmän tarkastelun, jotta löytää kuvien tunnelmaan kätkeytyneet henkilöt. Itselleni kävi ihan konkreettisesti niin tämän Bremenin soittoniekkojen tulkinnan kanssa, kun näin kontallaan olevan pojan kivenä.

Bremenin veljekset, Netta Tiitinen
Tässä pikkuruisessa kuvassa on aistittavissa herkkä ja lämmin yhteenkuuluvuuden tunne. Tulee ihan mieleen kuva omista pojistani, kun he toinen toisensa kyljessä kiinni ovat keskittyneet johonkin yhteiseen puuhaan. En ikävä kyllä nyt muista maalauksen nimeä.


Arvaatte varmaan mihin satuun nämä kolme tulkintaa liittyvät.

Vanhin rakensi talo oljista, Netta Tiitinen
Keskimmäinen rakensi talon puusta, Netta Tiitinen
Nuorin rakensi talon tiilistä, Netta Tiitinen
Ja niin nämä Kolme pientä porsasta muuttivat asumaan Kotilo-gallerian seinälle.
No, ei ihan vielä. Ne ovat nähtävillä Galleria Contempossa 30.3. saakka. Käykää ihmeessä katsomassa tulkintoja muistakin Pikku-Pikku Saduista.

Tässä taiteilija Netta Tiitinen ja galleristi Jorma Teittinen keskustelevat näyttelyvieraiden kanssa.


Taiteilijan kaulassa on tietenkin omaa taidetta huivipidikkeen muodossa.
Kyseessä taitaa olla omakuva - useasta huivista päätellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti