tiistai 30. joulukuuta 2014

Lappilaista taidetta


Vielä ehditte nähdä Aurora Borealis -näyttelyn Gumbostrandin Konst & Formissa.
Sipoon kauniille rannikolle pääsee Helsingistä suoralla bussiyhteydellä lauantaisin 3.1. 2015 alkaen Kiasman edestä.


Kävin mieheni kanssa katsastamassa tuon lappilaisten taiteilijoiden näyttelyn jo marraskuussa samalla, kun Konst & Form juhlisti kaksivuotis-taivaltaan taiteen parissa. Olen tuona aikana nähnyt siellä monta kiinnostavaa ja tasokasta näyttelyä ja uskon heidän jatkavan  vähintään yhtä laadukkaan taiteen parissa jatkossakin. Viimeistään maaliskuussa olen siellä käsi ovenkahvassa ensimmäisten joukossa, kun avautuu lempitaiteilijani Netta Tiitisen yksityisnäyttely.

Harmi kyllä, hukkasin näyttelyluetteloni, joten en muista kaikkien teosten ja taiteilijoiden nimiä.
Ammattilaisen kuvia näyttelystä voitte käydä katsomassa ystäväni, valokuvaaja Mari Lehtisalon blogista tai sitten teidän pitää mennä itse paikanpäälle katsomaan teoksia. Suosittelen lämpimästi!


Avajaispuheen piti Charlotta Björkendahl ja hänen jälkeensä Lapin taiteesta ja sen inspiraation lähteistä kertoi Pirkko Mäkelä-Haapalinna. Saimme myös nauttia kauniista pianomusiikista ja laulusta.


"Lootiensa" synnystä saimme kuulla taiteilija Pirkko Mäkelä-Haapalinnalta itseltään ja hänen mieheltään, joka oli toiminut assistenttina.


Tässä Tuhkimon kenkä, joka, kuten muutkin lootat, on syntynyt luonnosta löytyneistä materiaaleista.


Sauli Miettusen höyhenistä ja hartsista valmistetut Janne ja Kaisa taustallaan Pekka Sammallahden valokuvia. Näiden väliin sopii täydellisesti näyttelyvieras revontulien värisessä asussaan.


Yllä Essi Korvan Sarastus ja yksityiskohta siitä. Hiuspehko on tehty lehmän häntäkarvoista.Paula Suomisen rehevät maalaukset tuovat mieleen Rubensin uhkeat naiset.Saimme nauttia lappilaisen taiteen lisäksi myös lappilaisesta iltapalasta.Konst & Formin hyvin hoidettu ympäristö on kaunis niin päivällä kuin iltavalaistuksessakin.
Tervemenoa näyttelyihin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti