keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Näyttely jatkuu

Muistin melkein heti eilisten avajaisten jälkeen, että ensimmäinen taidehankintani olikin joku ihan muu kuin ensin esittelemäni. Teemme yleensä joka kesä visiitin Fiskarsin ruukkikylään ja parilla sellaisella reissulla olen tutustunut Kristiina Lehtosen ihastuttavaan grafiikkaan. Ensimmäisen hänen työnsä ostimme mieheni kanssa yhdessä ja se on tämä Merille (etsaus, akvatinta). Kuva on melko isokokoinen, noin 30 x 40 cm ja se on vanhemman poikamme huoneessa.Alempi kuva on ihan vinossa, kun on tosi hankala saada kuvattua niin, ettei lasissa näy heijastuksia lampuista tai verhoista tai kattopaneeleista (kuten ylemmässä kuvassa). En millään jaksa raahata tauluja ympäri taloa etsimässä sopivaa kuvauspaikkaa. Teen sen sitten, jos ystäväni suostuu kuvaajaksi :) 

Toinen Lehtosen työ on nuoremman pojan huoneessa ja kooltaan paljon pienempi. Meidän työn nimeksi taiteilija on kirjoittanut Tilaisuus, mutta hänen nettisivuillaan vastaavan aiheen nimi on Odottavan onki, joka on väreiltään hieman erilainen. Kun nyt yritin saada kelvollista kuvaa aikaiseksi, huomasin samalla, että grafiikanlehti on vieläkin väliaikaisissa kehyksissä ja siksi hieman ryppyisen näköinen. Pitääpä kuskata se kehystettäväksi.


Laitan tähän myös yhden pikkuisen kuvan, jollainen löytyy molempien poikien huoneista, koska kummankin nimi alkaa N-kirjaimella. Toisella N on vihreä, koska huoneensa seinät ovat metsänvihreät, tai siis pari seinää ja toisella väreinä on sininen. Kirjaimet on tehnyt Viivi Kemppainen, jonka tapasin Helsingin Esplanadin puistossa Tuomaan markkinoilla joulukuussa 2009, jolloin hän teki kuvat pyytämissäni väreissä.


Parhaillaan onkin menossa Habitare-messut, jossa on mukana myös nykytaidetta ArtHelsinki osastolla, mutta minua kiinnostaa enemmän Salonki eli antiikin, vintagen ja taiteen myyntitapahtuma. Huomenna suunnistan siis sinne.

Kiva kun kävit, tervetuloa uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti